[WTCC] Uitslagen Monza

Jorn (existenz)

Uitslag race 1:

Andy Priaulx heeft de eerste race op Monza weten te winnen door in de laatste bocht zijn Chevrolet-rivaal Rob Huff in te halen. Rob Huff beeindigde de race op drie wielen en moest ook nog Augusto Farfus voor zich dulden bij de finish. Gabriele Tarquini had de hele race aan de leiding gelegen tot aan de laatste bochten toen hij in de Ascari-chicane problemen kreeg met zijn band linksvoor die explodeerde. Hierdoor wist Huff tijdelijk de leiding over te nemen, maar dit was dus ook van korte duur, want in de Parabolica klapte ook zijn band linksvoor. Het BMW-duo wist door deze problemen er met een één-twee vandoor te gaan. Tarquini kwam uiteindelijk als zevende over de streep.

Huff en Tarquini reden allebei een sterke race, Huff wist in de eertse ronde vrijwel direct Farfus te verslinden, waar Tarquini ondanks een zevende startplaats heel snel op de tweede plaats wist te belanden. In de tweede ronde pakte Tarquini de leiding over van de Chevrolet-coureur. In de laatste ronde waren de posities dan ook als volgt verdeeld: Tarquini, Huff, Priaulx, Farfus, Nykjaer, Muller, Coronel, Barth, Monteiro en Bennani.

In de laatste ronde wisten ook Ivan Muller en Tom Coronel gebruik te maken van de malaise en de Nederlander wist een uitstekende vijfde plaats te pakken. Fredy Barth kwam als zesde over de streep en was hiermee alweer de beste rookie in een WTCC-race.

 

Uitslag race 2:

Ook in de tweede race speelden de banden het grootste probleem. Rookie-coureur Michel Nykjaer reed lang aan de leiding en lag tot in de laatste ronde op kop, maar ook zijn band linksvoor explodeerde. Yvan Muller wist hierdoor in zijn Chevrolet de overwinning te pakken. Ook in de tweede race wist Tom Coronel weer te profiteren van de bandenproblemen en pakte de tweede plaats. Rob Huff had ditmaal wat meer geluk dan in de eerste race en pakte de derde plaats. Nykjaer wist de race niet uit te rijden, hij moest zijn auto in de tweede chicane aan de kant zetten.

Nykjaer kende een uitstekende start van de poleposition en leidde vrijwel de volledige race. Ivan Muller had een goede start en klom van de vijfde naar de tweede plaats op. Gabriele Tarquini leidde kort de race, maar moest de leiding vrijwel direct weer afstaan vanwege een drive through-penalty vanwege een jumpstart.

Op het circuit waren diverse gevechten gaande waaronder tussen Huff en Augusto Farfus, Jordi Gené en Tiago Monteiro. Fredy Barth leek ook deze race weer op weg naar een uitstekend resultaat, maar ging in de Parabolica wijd en viel hierdoor terug. Nadat het ongeluk toesloeg bij Nykjaer pakte Muller de leiding en stond deze niet meer af. Ook Coronel wist zonder al te veel problemen zijn tweede plek veilig te stellen.