[F2] Uitslag Race 2 Monza

Jorn (existenz)

Jolyon Palmer heeft ook de tweede race op Monza op zijn naam weten te schrijven. Met twee pole-positions en een zege in de eerste race was de Brit het weekend al goed begonnen. Sergey Afanasiev finishte op de tweede plek en Will Bratt kwam als derde over de streep. De enige Nederlander in de serie, Kelvin Snoeks, had een uitermate slechte race; hij kreeg de zwarte vlag getoond na het negeren van een drive through-penalty.

Nicola de Marco was net als in de eerste race goed van start, maar de coureurs voor hem waren dat minder. Hier bleek de Italiaan veel last van te hebben en daardoor vergiste hij zich in de lijn die hij moest rijden. Het gevolg was dat hij gelanceerd werd over het achterwiel van Mihai Marinescu waardoor hij ook de tweede race niet eindigde.

Snoeks had ook een goede start en wist in de chicane Philipp Eng voorbij te gaan. Hierop werd Eng geraakt door Dean Stoneman waarna hij spinde. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor de Oostenrijker. In de malaise werden ook Johan Jokinen en Kazim Vasiliauskas meegenomen.

Palmer kon ondanks alle problemen achter hem eenvoudig naar de zege rijden. Ook Afanasiev en Bratt kende een relatief eenvoudige race. Kelvin Snoeks had een rare race; hij was druk in gevecht met Armaan Ebrahim om de vijfde plaats. Hij had echter al een drive through-penalty omdat hij een chicane had afgesneden, maar had deze nog niet ingelost. Hierdoor zou hij sowieso uit het gevecht vallen. De Nederlander lostte de penalty echter niet in waardoor hij dreigde een zwarte vlag te krijgen. Op het moment dat hij de pits in reed met een kapotte auto, kreeg hij de vlag dan ook gezwaaid en was het definitief einde verhaal.

Palmer heeft in het kampioenschap weer de leiding overgenomen van Eng die dit weekend geen punten scoorde.