[MotoGP] Uitslag Race Le Mans

Peterselieman

Jorge Lorenzo heeft op eenvoudige wijze de MotoGP-race van Le Mans op zijn naam geschreven. De Spaanse Yamaha-coureur bleef teamgenoot Valentino Rossi en Andrea Dovizioso ruim voor. Door de winst verstevigt Lorenzo zijn leidende positie in het klassement.

Rossi mocht van poleposition beginnen en behield deze plaats, ondanks de aanval van de altijd snel startende Dani Pedrosa. Later in de eerste ronde wist ook Lorenzo de Spanjaard te passeren, zodat het gevecht tussen de kemphanen kon beginnen. Daarachter probeerde Casey Stoner dichterbij te komen, maar de Australiër nam te veel risico en gleed met zijn Ducati al na twee ronden onderuit.

Rossi, Lorenzo en Pedrosa wisten zich los te rijden van de rest van het veld en de eerste aanval om de leidende positie kwam in de achtste ronde van Lorenzo. Rossi kon snel pareren, maar de Italiaan had geen antwoord op de aanval in de tiende ronde. Lorenzo sloeg snel een gaatje met de concurrenten, waarna Rossi op ruim vijf seconden van zijn Yamaha-teamgenoot over de streep kwam. Daarachter moest Pedrosa het leidende duo laten gaan en hij zag in de laatste ronde Dovizioso en Nicky Hayden voorbij komen.

In de 125cc ging de overwinning naar Pol Espargaro die zijn landgenoot Nicolas Terol na een spectaculaire race voorbleef. Marc Marquez wist het heftige gevecht voor de derde plaats uiteindelijk te winnen. Jasper Iwema eindigde op plaats twaalf, terwijl Michael van der Mark 22e werd.

De Moto2-race werd een prooi voor Toni Elias. De Spanjaard kon eenvoudig winnen, omdat zowel polesitter Kenny Noyes als Jules Cluzel vooraan wegvielen na crashes. Dit overkwam ook klassementsleider Shoya Tomizawa, waardoor Julian Simon tweede werd, voor Simone Corsi.