Ook Freire naar Ronde van België

Peterselieman

De Rabobank-wielerploeg verschijnt met bijna haar sterkste formatie aan de start van de Ronde van België. Komende woensdag zal niet alleen kopman Denis Menchov aan de start in Eeklo verschijnen, maar ook sprinter Óscar Freire.

"We starten met ons sterrenteam," zei Erik Breukink vanuit de Ronde van Italië. Deze ronde ging aan de neus van Freire voorbij vanwege een luchtweginfectie. Deze zelfde kwaal verhinderde dat Menchov in Sierra Nevada een hoogtestage uit kon voeren. Ook Koos Moerenhout, Dimitry Kozontchuk, Bram Tankink en Joost Posthuma lijken geselecteerd te worden voor de Ronde van België die vorig jaar gewonnen werd door Lars Boom.

"Eerst moest ik de organisatie teleurstellen dat we misschien niet met een volledige ploeg zouden kunnen komen, maar nu heb ik ze erg blij kunnen maken met de mededeling dat we met onze sterren komen," zei Breukink die zo zijn renners weer ritme op wil laten doen, ondanks dat de koers in België bekend staat om haar nerveuze gedrag. "Gevallen wordt er overal. Dat hebben we hier in de Giro al gezien, maar ook op de brede wegen in Californië."