Vier finaleplaatsen voor Nederlandse badmintonners

Olga Kroeders

De Spanish Open is tot nog toe een groot succes voor de Nederlandse spelers. Vandaag is Oranje vier keer vertegenwoordigd in de finale.

Eric Pang neemt het op tegen de Deen Rune Ulsing, Judith Meulendijks ontmoet Juliane Schenk uit Duitsland en ook de dubbels Ruud Bosch/Koen Ridder en Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen gaan voor de hoofdprijzen. Het optreden van Bosch/Ridder is opvallend. Ruud Bosch is maandenlang uitgeschakeld geweest door een zware knieblessure. Hij heeft zijn rentree echter succesvol gevierd met al drie finaleplaatsen. In Canada (Montreal) en Slovenië (Lendava) leidde dat tot toernooiwinst. Een derde triomf op rij zou uniek zijn in het badmintonseizoen 2009/2010.

In de enkelspelen zijn Eric Pang en Judith Meulendijks goed op dreef. Pang is qua plaatsing favoriet voor de eindzege, maar Rune Ulsing heeft ook een sterk seizoen. De Deen plaatste zich onlangs voor de Badminton Europe Finals op 4 en 5 juni in Assen. Meulendijks is de underdog tegen Juliane Schenk, die tot de tien beste speelsters van de wereld wordt gerekend. Maar verrassingen zijn niet uitgesloten. De Duitse verloor immers vorig jaar in Assen onverwacht van Rachel van Cutsen.