Mourinho bevestigt vertrek bij Inter

Jeffrey

Trainer José Mourinho stapt op als trainer bij Internazionale. Na de gewonnen Champions League finale tegen Bayern München verklaarde de Portugees tegen onder meer RAI aan klaar te zijn bij de Italiaanse club. Hiermee worden alle geruchten die zich de ronde deden in een klap bevestigd.

"Mijn werk hier is klaar. Ik heb clubgeschiedenis geschreven. Ik verlaat Inter nu om aan de slag te gaan bij een andere grote club", aldus Mourinho na afloop van de gewonnen finale.

De kans is groot dat "grote club" gelijkstaat aan Real Madrid. De Spaanse ploeg wil Mourinho maar wat graag inlijven. De transfer lijkt nu nog dichterbij te komen na de overwinning in het Madrileense stadion, aangezien er een clausule was opgestelt waar instond dat als Inter Milan de Cup met de Grote Oren zou winnen, Mourinho transfervrij kon vertrekken.

Het was overigens als de tweede keer dat Mourinho als trainer de Champions League op zijn naam mocht schrijven. Eerder was hij al de beste van Europa met FC Porto. Hiermee komt hij in een rijtje met illustere namen; onder meer Otmar Hitzfeld en Ernst Happel wisten hetzelfde te presteren.