Eto'o: "Van Bommel belangrijkste wapen van Bayern"

Stefan (sportfreak)

Waar zijn trainer José Mourinho er soms nog wel eens een handje van heeft om een sneer uit te delen naar de tegenstander, doet Samuel Eto'o dat niet, integendeel. Op de vooravond van de Champions League-finale spreekt de spits van Inter met veel respect over Mark van Bommel.

Waar het de laatste dagen vooral gaat over de strijd tussen Bayern en Inter, Louis van Gaal en Mourinho en Arjen Robben en Wesley Sneijder, haalt Eto'o Bayern's aanvoerder Van Bommel aan. De Kameroener vindt de Oranje-international de beste speler van Bayern. "Van Bommel is het belangrijkste wapen van Bayern. Hij is een leider, een grote speler. Tijdens mijn loopbaan heb ik genoeg toppers ontmoet om te concluderen dat Van Bommel een echte winnaar is", aldus Eto'o over Van Bommel op de website van de UEFA.
 

"Hij geeft nooit op, zulke strijders zijn onmisbaar", gaat Eto'o verder over de tegenstander van zaterdagavond. Eto'o kent Van Bommel uit zijn tijd bij FC Barcelona. In het seizoen 2005/2006 speelden de aanvaller en middenvelder samen. Ook toen stonden zij samen in de finale van de Champions League, al was het toen in hetzelfde shirt.