[Giro] Lekke band nekt Stamsnijder

Olga Kroeders

Tom Stamsnijder was  een van de smaakmakers in de dertiende etappe van de Giro d'Italia, maar zag door domme pech zijn kansen op de overwinning in rook opgaan. De renner van Rabobank voelde zijn band in de slotfase langzaam leeglopen en kon daardoor niet meesprinten. De Italiaan Manuel Belletti ging in Cesenatico met de ritzege aan de haal.

Stamsnijder toonde zich in de slotfase uitermate actief en sprak na afloop dan ook van een gemiste kans. "Dit is echt klote, want ik voelde dat het mijn dag was", baalde de renner van Rabobank, die op zijn ploeggenoot Rick Flens na deze Giro de renner is met de meeste vluchtkilometers in zijn benen.

Ritwinnaar Belletti kampte aan de finishlijn met hele andere emoties. De 24-jarige Italiaan boekte zijn grootste overwinning tot nu toe en dat ook nog eens in zijn eigen woonplaats. "Dit is iets waar ik als kind al van heb gedroomd en dat vandaag gewoon uitkomt", stamelde hij nadat zijn vreugdetranen waren gedroogd. "Om voor eigen publiek en voor het monument van Marco Pantani te winnen, betekent echt heel veel voor me."