Nieuwe plannen voor Amerikaanse GP

Peterselieman

Er zijn nieuwe initiatieven ontplooid om de Formule 1 naar de Verenigde Staten te halen. Ditmaal lijkt Monticello in de running te zijn om de race te gaan organiseren. Die plaats ligt op anderhalf uur rijden van hartje New York.

De plannen in Jersey City betroffen de aanleg van een nieuw circuit in een park. Hierdoor stuitten de plannen op veel weerstand van belanghebbende organisaties, waardoor dit idee niet door lijkt te kunnen gaan. In Monticello zal de weerstand minder zijn, omdat het een bestaand circuit betreft. De bijna zeven kilometer lange baan is in 2006 geopend rondom een oud vliegveld.

De voorzitter van de Monticello Motor Club Ari Strauss heeft in de Amerikaanse Autoweek toegegeven dat er gesprekken zijn geweest met Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Ook was de huisarchitect van de sport Hermann Tilke hierbij aanwezig. "We hebben de vooraarden besproken voor een tienjarig contract om de Grand Prix van de Verenigde Staten te mogen organiseren. Daarna is Hermann Tilke op bezoek geweest. Hij heeft bevestigd dat ons circuit met wat kleine aanpassingen een uitstekende locatie zou zijn voor een Grand Prix," zei Strauss.

Hij voegde er aan toe dat er hard gewerkt wordt om de financiering rond te krijgen. "Sinds Ecclestone heeft laten weten dat hij graag zou terugkeren naar Amerika, hebben wij er alles aan gedaan om een sluitende begroting te maken voor dit plan. Het is echter allesbehalve zeker dat het ons ook gaat lukken. Er zijn kapers op de kust."