Lotus Racing richt zich op 2011

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus gaat zich richten op 2011. Hiermee hoopt de nieuwe renstal de concurrentie te gaan verbazen.

Dit seizoen baart Lotus opzien door als beste renstal uit de bus te komen, terwijl het de minste voorbereidingstijd van iedereen heeft gehad. Een grote upgrade in Spanje heeft de het team dichter bij het middenveld gebracht en een volgende upgrade in Groot-Brittannië moet het verschil verder verkleinen. "We hebben nog nieuwe dingen die in Silverstone komen, maar nu gaan we ons vooral concentreren op 2011. Het model voor 2011 gaat spoedig de windtunnel in," zei technisch directeur Mike Gascoyne tegen Autosport.

"Dit jaar was het alleen maar mogelijk om anderen bij te halen, maar volgend jaar wanneer er grote regelveranderingen van kracht worden is het speelveld weer gelijk en daar moeten we in investeren. We blijven dit jaar pushen, maar we willen ook ons op volgend jaar richten."

Eén van de veranderingen die dit jaar nog komt is het vervangen van de achtervering. De bolide is momenteel nog te zwaar, maar dat verandert op het moment dat er carbonvering in Silverstone geïntroduceerd wordt. Gascoyne is tevreden over waar Lotus nu staat, maar wil niet te veel investeren in dit seizoen, omdat het niet realistisch voor het team lijkt te zijn om nog achtste of negende in het constructeurskampioenschap te eindigen.