Verbruggen: "Landis stuurde een dreigbrief naar de UCI"

Olga Kroeders

De oud-voorzitter van de internationale wielerunie UCI, de Nederlander Hein Verbruggen, heeft gereageerd op de beschuldigingen van Floyd Landis. Verbruggen zegt in het Algemeen Dagblad niet verbaasd te zijn.

"We hebben bij de UCI een paar weken geleden een dreigbrief van Landis ontvangen, waarin hij schreef dat deze 'onthullingen' er aan zaten te komen. De UCI heeft een brief teruggestuurd, in de trant van: pas op met deze beschuldigingen, kerel, of we sturen onze advocaten op je af. Ik neem aan dit nu ook gaat gebeuren. Maar verder lach ik er om. De UCI overigens niet hoor, die neemt dit een stuk ernstiger op," aldus Verbruggen.

Landis zei gisteren onder meer dat Verbruggen een positieve dopingtest van Lance Armstrong stilhield. "De grootst mogelijk onzin, van een geboren leugenaar. Ik weet één ding heel zeker: Lance Armstrong is nooit op Epo-gebruik betrapt. En hij is één keer bij de UCI geweest, om het World Cycling Centre te bezoeken. Maar dat kan nooit in 2001 geweest zijn, want toen stond dit centrum nog in de steigers."