Renault verhoogt doelstellingen

Peterselieman

Renault-teammanager Steve Nielsen heeft de doelstellingen voor dit seizoen bijgesteld nu de renstal boven verwachting presteert. Zo behaalde Robert Kubica al tweemaal het podium en staat het team in het kampioenschap dichter bij Mercedes dan vooraf mogelijk werd geacht.

"Aan het begin van het jaar hadden we niet verwacht dat we in Monaco een podium zouden pakken," zei Nielsen tegen Motorsport-Total. "We zijn zelfs een beetje teleurgesteld met de derde plek, omdat we denken dat we misschien tweede of zelfs eerste hadden kunnen worden. De snelheid van de auto is goed. Tijdens de kwalificatie bij de eerste tien horen is nu niet goed genoeg meer voor ons. We willen meedoen met de top zes en strijden voor het podium."

Wil Renault echt mee gaan doen in het constructeurskampioenschap dan is het belangrijk dat ook Vitaly Petrov punten gaat pakken. De Rus staat in zijn debuutjaar op zes punten, terwijl Kubica er al 59 verzameld heeft. "We willen met Mercedes om de vierde plaats bij de constructeurs duelleren. Dan is het belangrijk om met twee auto's te scoren."