Transfer Fàbregas naar Barcelona dichterbij dan ooit

Peterselieman

Cesc Fàbregas zal zich in de komende 48 uur beraden over zijn toekomst, weet Goal.com UK. De ster van Arsenal kan zijn toekomst voortzetten bij FC Barcelona en vloog voor een blessurebehandeling - en mogelijk om na te denken - terug naar Engeland.

Mogelijk neemt de middenvelder in de komende twee dagen al een besluit. Barcelona meent dat Fàbregas naar Catalonië wil terugkeren. Bij monde van vice-voorzitter Rafael Yuste: "Onderhandelingen lopen voorspoedig, vooral in het geval van David Villa."

Want Barça heeft nog een ander oogappeltje. Villa van Valencia is de gewenste spits. "De situatie van Cesc is ander, omdat ook de wil van de andere club noodzakelijk is, ook al wil de speler zelf wel. Dat laatste maakt het overigens wel gemakkelijker," zei Yuste.

Momenteel is er geen haast geboden bij een gesprek tussen Fabregas en zijn trainer Arsene Wenger. Het is ook goed mogelijk dat hij loyaal blijft aan de trainer die hem de kans bood. Fàbregas maakte zijn debuut bij Barça, maar verkaste daarna naar Arsenal. "Ooit" wil Fàbregas weer voor de Catalanen spelen, verklaarde hij.