Everse: "Als interesse Sparta concreet is, ga ik nadenken"

Rauzer

Sparta Rotterdam moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die de club binnen één seizoen weer naar het hoogste plan tilt. Voor de functie van trainer is Jan Everse wellicht kandidaat. De trainer zelf staat open voor een terugkeer naar Sparta.

De 56-jarige Rotterdammer wordt volgens het Algemeen Dagblad genoemd als één van de vele kandidaten om Aad de Mos op te volgen. Everse was dit seizoen bij sc Heerenveen werkzaam als interim-trainer en deed het met de Friezen goed.

"Als het concreet is, ga ik daar over nadenken"
, zegt Everse over de mogelijke interesse van Sparta. "Sparta is een mooie club, doodzonde dat ze zijn gedegradeerd." Everse denkt dat Sparta niet hoeft te wanhopen. "Ik ken de eerste divisie op mijn broekzak. Met een uitgekiend beleid ben je zo weer terug."

De trainer was ook bij ADO Den Haag in beeld. "Ik had geen goed gevoel bij ADO. Het is zó'n onrustige club. Ik ben door ADO gebeld en zei dat het eerst met Atteveld moesten regelen. Dat duurde lang zo lang dat ik heb aangegeven dat ik niet geïnteresseerd was. Steijn zegt iets te vaak dat zelf hoofdtrainer wil worden. Dat lijkt me geen type om mee samen te werken", aldus Everse.