Fans Willem II zetten inzamelactie op touw

Peterselieman

De supporters van Willem II zullen een inzamelactie op touw zetten om de toekomst van de club te waarborgen. De Tricolores balanceren op het randje van de afgrond en dreigen bij een nijpend tekort van 4,5 miljoen euro kopje onder te gaan.

Voor het einde van volgende maand heeft Willem II een bedrag van liefst 1,5 miloen euro nodig. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet de club surseance van betaling aanvragen.

Volgens de woordvoerder van de club, Paul Bottelier, moet de gemeente garant staan voor het tekort. Willem II hoopt met de gemeente dan ook een regeling te kunnen treffen om aan de salarissen te voldoen. Hij stelt dat Willem II nog 6,2 miljoen euro tegemoet heeft van de gemeente, omdat het de afgelopen jaren teveel aan onderhoudskosten voor het stadion, OZB-belasting en huurkosten zou hebben betaald.

Verantwoordelijk wethouder Jan Hamming vindt echter dat de gemeente genoeg heeft gedaan en meent dat het aan de 210.000 Tilburgers is om Willem II overeind te houden. Willem II heeft een schuld van 4,5 miljoen, terwijl het enkele jaren terug nog vier miljoen in de plus stond.