Hamilton: "Red Bull ligt mijlenver voor"

Peterselieman

Lewis Hamilton vindt dat Red Bull Racing mijlenver voor ligt op de rest van het Formule 1-veld. De Oostenrijkse renstal heeft bij alle races de poleposition gehad en al drie races gewonnen, terwijl Hamilton in zijn McLaren nog niet verder is gekomen dan een tweede plaats in China.

"Ze liggen nog steeds erg ver voor," zei Hamilton over de Red Bulls. "Ze zijn zo snel, ze hoeven in de race niet eens tot het uiterste te gaan. Het is niet angstaanjagend, maar het laat je wel wat kleiner voelen. Ze pushten niet, het was te makkelijk voor hun ... maar ik weet dat dat we ze op een gegeven moment bijhalen en tegen ze racen. Dan wordt het niet meer zo eenvoudig voor hun."

Na de zege van Mark Webber in Monaco gisteren gaat de Australiër samen met zijn teamgenoot Sebastian Vettel aan de leiding in het kampioenschap. Hamilton staat slechts zevende op geruime afstand van het duo. De McLaren-coureur wil over twee weken in Istanbul weer een poging wagen om het Red Bull lastig te maken. "Hopelijk kunnen we ze het op de rechte stukken lastig maken. De rollen moeten omgedraaid worden. Hopelijk vinden de jongens iets in de windtunnel en hebben we het de volgende race. Ik bid er voor, maar ik heb mijn twijfels of het lukt, maar je weet nooit wat er gebeurt in deze sport."