Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 20

Niels (DerMeister)

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers. Vandaag het laatste overzicht van dit seizoen.

Daniel de Ridder is afgelopen weekend met Hapoel Tel Aviv kampioen van Israel geworden. De ploeg verloor de leidende positie vorige week aan Maccabi Haifa. Laatstgenoemde club speelde afgelopen weekend echter met 1-1 gelijk tegen Bnei Yehuda. Aangezien Hapoel zelf met 1-2 won van Beitar Jeruzalem, werd de ploeg kampioen. De Ridder speelde de gehele wedstrijd mee aan de kant van Hapoel. Zowel Hapoel als Maccabi Haifa behaalden 49 punten. De ploeg van De Ridder heeft echter een beter doelsaldo (+3).

Monza AC is in de Italiaanse Serie C/1A op de tiende plaats geeindigd. De ploeg verloor het laatste competitieduel met 2-0 van Figline. Omdat Monza vooraf al niet meer kon degraderen, kregen enkele spelers met veel speelminuten rust. Zo kwam Stefan Westerveld ditmaal niet binnen de lijnen. Stefano Seedorf mocht wel opdraven. Hij viel na rust in.

Brøndby IF heeft afgelopen weekend beslag weten te leggen op de derde plaats. Deze plek geeft recht op het spelen van Europees voetbal. Op bezoek bij Randers FC, de ploeg in vorm, won de formatie met 1-3. Remco van der Schaaf speelde de volle negentig minuten mee en zal dus daarom volgend seizoen in de Europa League te bewonderen zijn.

Esbjerg fB had vooraf ook nog een kans op de derde plek, maar had daardoor een ruime overwinning nodig op FC Nordsjælland. Mede dankzij een doelpunt van Tim Janssen stond de ploeg na een uur spelen op een 3-0 voorsprong en zodoende leek deze missie te slagen. FC Nordsjælland kwam echter in een tijdsbestek van een kwartier terug tot 3-3 en daardoor spatte de Europese droom van Esbjerg uiteen.

FC Inter Turku heeft ook dit weekend niet kunnen winnen. De Finse ploeg mocht op bezoek bij TPS en speelde met 2-2 gelijk. Daardoor vinden we FC Inter na vijf speelrondes terug op een teleurstellende negende plaats. Aanvaller Guilliano Grot speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van FC Inter, maar kon ditmaal niet tot score komen.

Halmstads BK heeft thuis goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen Djurgårdens IF. De ploeg won met 2-0 en steeg daardoor naar de achtste plaats in de Zweedse competitie. Alexander Prent viel na rust in, maar kon niet tot score komen. Zijn Braziliaanse collega in de aanval, Anselmo, was verantwoordelijk voor beide treffers.

Malmö FF, de ploeg waar Rick Kruys onder contract staat, kon niet profiteren van het puntverlies van koploper Helsingborg IF. Malmö FF, waar Kruys echter niet binnen de lijnen kwam, verloor zelf met 4-2 van Mjällby en zag daardoor de achterstand op de koploper op vijf punten blijven. Elfsborg, de nummer drie van de Zweedse competitie, naderde tot op vier punten van Malmö.