'Lotus wil andere motorleverancier in 2011'

Peterselieman

Volgens de Finse krant Turun Sanomat overweegt Lotus Racing om een andere motorenleverancier voor 2011 te kiezen. De Maleisische renstal maakt dit jaar gebruik van Cosworth-motoren, maar het Britse bedrijf lijkt haar zaken bij de terugkeer in de Formule 1 nog niet geheel op orde te hebben.

Een optie voor Lotus is om te kiezen voor Renault. Het Franse merk liet afgelopen week weten om naast het eigen team en Red Bull Racing in 2011 nog een renstal van motoren te willen voorzien. Gisteren zorgde Renault voor goede reclame door in de straten van Monaco de eerste drie plaatsen voor zich op te eisen na in de kwalificatie hetzelfde al gepresteerd te hebben.

Heikki Kulta van Turun Sanomat onthulde daarnaast dat Lotus voor de Grand Prix van Groot-Brittannië nog een grote aerodynamische update plant, waarna de focus op de bolide van 2011 komt te liggen. Dit omdat de huidige auto haastig gebouwd is en om tijd te winnen eenvoudig is uitgevoerd. Voor volgend jaar wil de renstal definitief de stap maken richting het middenveld.