[NHL Playoffs] Blackhawks verslaan Sharks

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks hebben de eerste slag geslagen in de playoffserie tegen de San Jose Sharks. In de openingswedstrijd werd uit met 2-1 gewonnen door een goal van Dustin Byfuglien. Man van de wedstrijd was echter Chicago-goalie Antti Niemi met 44 reddingen uit 45 schoten op doel. Daarmee werd de eveneens knappe prestatie van de goalie aan de andere kant, Evgeni Nabokov (38 reddingen uit 40 schoten), enigszins ondergesneeuwd. 

De Sharks kwamen na een lange rustperiode snel uit de startblokken. De Blackhawks werden al snel vastgezet op eigen helft en kregen enkele powerplay-mogelijkheden. Bij de tweede powerplay-mogelijkheid scoorde Jason Demers de openingsgoal met een schot dat vlak langs verdediger Duncan Keith ging waardoor goalie Niemi hem niet zag aankomen. De rest van de periode ging het spel gelijk op, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren. 

In de tweede periode begonnen de Blackhawks sterker. Dit resulteerde in enkele goede kansen, maar Nabokov had een goede avond en wist het meeste uit het doel te houden. Hij moest het antwoord echter schuldig blijven bij een uitbraak van Patrick Sharp. Hij schoot van dichtbij tussen de benen van Nabokov door, een schot dat hij eigenlijk had moeten hebben. Richting het einde van de periode werden de Sharks sterker, maar Niemi maakte enkele schier onmogelijke reddingen en hield de score op 1-1. 

Gedurende de derde periode kregen beide ploegen kansen op de voorsprong, maar de Blackhawks gingen hier het beste mee om. In de aanvalszone won Jonathan Toews een face-off richting Patrick Kane, die aflegde op Byfuglien. Deze nam de puck aan en schoot direct hard op doel, langs goalie Nabokov. De Sharks kregen nog wel kansen op de gelijkmaker, vooral toen Kris Versteeg aan het einde een straf kreeg waardoor de Sharks in de powerplay een zes tegen vier-situatie creëerden nadat zij Nabokov van het ijs hadden gehaald voor een extra aanvaller. Schoten van Dan Boyle en Patrick Marleau werden echter uit het doel gehouden door uitblinker Niemi waardoor de Blackhawks met 2-1 wonnen.