Schut: "Passie van de fans is schitterend"

Olga Kroeders

FC Utrecht plaatste zich gistermiddag ten koste van Roda JC voor de voorronde van de Europa League. In de finale van de play-offs waren de Domstedelingen over twee duels te sterk voor de Limburgers. Na afloop van de wedstrijd waren de spelers van Utrecht door het dolle heen.

"Ik denk dat we hier een vijfjarenplan hebben, maar als je al in het eerste jaar Europees voetbal haalt, is dat natuurlijk prachtig. De passie van die mensen (fans) is schitterend. Ze hebben hier heel erg naar toe geleefd en het is mooi om te zien hoe ze het nu vieren", aldus verdediger Alje Schut tegenover Eredivisie Live.

Ook Michel Vorm kon zijn geluk niet op. "Met de aankopen die je hebt gedaan en de spelersgroep die je al hebt, weet je dat er veel mogelijk is. Ik had wel hoge verwachtingen, maar dan met je hopen dat je de play-offs haalt. Dat het nu lukt, is fantastisch", zei de sluitpost.

Met Europees voetbal op zak meldt Vorm zich binnenkort bij Oranje waarmee hij zich gaat voorbereiden voor het WK in Zuid-Afrika. "Dit kan een goede stap zijn om verder te gaan. Daar komt straks het WK bij en dan zien we wel wat er gebeurt", besloot de goalie zijn verhaal.