Senna: "Er gloort weer hoop"

Peterselieman

Bruno Senna was dit Formule 1-weekend veruit de langzaamste man op de baan. De Braziliaan kwam in zijn Hispania Racing-bolide zelfs niet aan de tijden die de snelste mannen in de GP2 Series reden, maar in de kwalificatie richtte hij zich dankzij nieuwe onderdelen op om zelfs teamgenoot Karun Chandhok nog te kloppen.

"Het was een goede dag. De afgelopen tijd had ik veel moeite met hogesnelheidsbochten. Ik ben het team zeer dankbaar dat zij veel tijd hebben gestoken in het opsporen van de oorzaak van het probleem," zei de Senna die vertrouwen tankte. "Met enkele nieuwe onderdelen kwam de auto vandaag weer tot leven en kon ik de kwalificatie vol vertrouwen rijden. We roeien hard met de riemen die we hebben en er gloort hoop aan de horizon."

Chandhok snapt juist niet waarom het vandaag minder ging dan afgelopen donderdag. "Ik sta perplex. Het is erg verwarrend, omdat we in de vrije trainingen juist relatief goed presteerden. Vanavond ga ik met mijn engineers proberen te achterhalen waarom we zoveel tijd verliezen. Morgen staat een lange race voor de boeg, maar we gaan weer ons best doen."