Kubica blij na goede kwalificatie

Peterselieman

Robert Kubica is dit weekend de verrassing in Monaco. De Pool reed vandaag met de Renault R30 de snelste tijd in de derde vrije training en was in de kwalificatie tweede achter Mark Webber. Teamgenoot Vitaly Petrov kwam niet verder dan plaats veertien.

"De tweede plaats is een fantastisch resultaat voor ons. De auto is het hele weekend al fantastisch en ik denk dat we er vandaag het maximale uitgehaald hebben. We hebben voor een andere aanpak gekozen en twee setjes zachte banden gespaard voor Q3. In de laatste ronde van de tweede run reed ik een erg snelle eerste sector, maar in de tweede sector waren mijn banden al op, waardoor ik alleen mijn eerdere tijd kon benaderen. Wanneer je zo dicht bij poleposition zit, dan ben je altijd wat teleurgesteld omdat je het niet gehaald hebt, maar we zijn in een goede positie om een goed resultaat te boeken," zei Kubica.

Teamgenoot Petrov worstelde in het tweede deel van de kwalificatie met zijn rembalans waarna hij de muur raakte. De Rus hoopt in de race punten te behalen maar beseft dat het lastig gaat worden, omdat inhalen in Monaco niet gemakkelijk is.