[NHL Playoffs] Flyers schrijven geschiedenis

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers hebben gepresteerd wat slechts twee ploegen in de NHL eerder hebben geflikt: terugkomen van een 3-0 achterstand in een playoffserie en hem met 4-3 winnen. Dit gebeurde vannacht in een enerverende wedstrijd tegen de Boston Bruins, die in deze wedstrijd al snel een 3-0 voorsprong pakten maar ook deze uit handen gaven. 

Na vijf minuten spelen opende Boston de score in de powerplay via Michael Ryder. Even later pakte Danny Briere ook een tijdstraf, en ook deze straften de Bruins af door in de powerplay te scoren. Dit keer was Milan Lucic de scherpschutter. Toen Lucic vijf minuten later zijn tweede van de avond maakte gaf niemand nog wat voor de kansen van de Flyers. Daar bracht de 3-1 van James van Riemsdyk weinig verandering in, want de Bruins domineerden deze periode terwijl de Flyers moeite hadden om het spel te maken. Boston had ook nog pech om de paal te raken deze periode.

In de tweede periode draaide dit beeld volledig om, en dat bleek ook op het scorebord. Scott Hartnell scoorde de aansluitingstreffer na ruim twee minuten spelen, en Danny Briere maakte de gelijkmaker nog voordat de periode halverwege was. De rest van de periode ging redelijk gelijk op, maar verder werd er niet meer gescoord. 

De derde periode speelden beide ploegen nerveus doordat er zoveel op het spel stond. Toen de Bruins iets voorbij de helft van de periode bestraft werden voor het hebben van teveel mensen op het ijs, hield iedereen in het stadion zijn adem in. Terecht, zo bleek achteraf, want in de powerplay kwamen de Flyers via Simon Gagne op voorsprong. Deze gaven zij niet meer uit handen, waarna de Flyers de derde ploeg in de historie van de NHL worden die terugkwamen van een 3-0 achterstand in een playoffserie. In 1942 presteerden de Toronto Maple Leafs hetzelfde, en in 1975 herhaalden de New York Islanders dit kunstje.