[FA Cup] Uitslag Chelsea - Portsmouth

JJdJ1984

Chelsea heeft het FA-cup toernooi 2009-2010 op zijn naam weten te schrijven. De Londenaren waren in Wembley na 90 minuten uiteindelijk te sterk voor Portsmouth. Portsmouth degradeerde dit seizoen vanuit de Premier League naar de Engelse eerste divisie.

De eerste helft was zeer aantrekkelijk. Ondanks dat Portsmouth dit seizoen degradeerde wist het in de eerste helft redelijk op de been te blijven. De ploeg van Avram Grant wist zelfs als eerste een grote kans om zeep te helpen. Chelsea overkwam hetzelfde via onder andere de buitenkant van de kruising, de doellijn en de doelman. De Londonse ploeg was overduidelijk de sterkste en creërde minstens vijf honderd procent kansen maar kreeg de bal telkens niet in het net. Opmerkelijk om te vermelden dat Michael Ballack weer eens een opmerkelijke rol speelde. De Duitser gaf eerst met een vlakke hand Boateng een klap en die nam een aantal minuten later wraak met een overtreding waarna Ballack het veld met een blessure moest verlaten.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met een opgelegde kans voor Portsmouth maar opnieuw wisten ze deze niet te maken. Toen Didane ook nog eens in het strafschopgebied werd neergelegd door Belletti en er een strafschop volgde voor de degradant leek een sensatie in de lucht. Echter wist Cech de slecht ingeschoten penalty te stoppen. Binnen de vijf minuten na de strafschop kreeg Chelsea aan de andere kant van het veld een vrije trap die schitterend werd binnen geschoten door Didier Drogba bracht de Londenaren na een kwartier op voorsprong. In de slotfase kreeg Chelsea ook nog een strafschop maar wist deze via Frank Lampard ook niet te benutten en dus werd deze attractieve wedstrijd na 93 minuten afgefloten.

Chelsea won de FA-cup vijf maal eerder maar wist niet eerder de 'dubbel' te pakken. 

Chelsea

1 - 0

Portsmouth

 59' Drogba
   
 
 Gele kaart: , K. Boateng, (Portsmouth)
 
Stadion: Wembley, Londen
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Foy (Eng)
Bijzonderheden: 56' Boateng (Portsmouth) en 87' Lampard missen strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Cech
Ivanovic
Alex
Terry
A. Cole
Lampard
Ballack (44/ Belletti)
Malouda
Kalou (71/ J. Cole)
Drogba
Anelka (90' Sturridge)
  James
Finnan
Rocha
A. Mokoena
Mullins
Dindane
P.B. Diop (81/ Kanu)
O' Hara
Brown
K. Boateng (74/ Utaka)
Piquionne