Armstrong worstelt met conditie

Olga Kroeders

Lance Armstrong is nog zoekende naar de juiste conditie. De zevenvoudig winnaar van de Tour start morgen als een van de favorieten in de Ronde van Californië, maar de Amerikaanse wielrenner voelt zich nog niet goed genoeg.

"Er waren momenten dat ik dacht dat ik het juiste gevoel te pakken had, maar dan gebeurde er weer wat, fysiek of ik had andere gezondheidsproblemen. Dat maakten de dingen weer gecompliceerd", zei Armstrong aan de vooravond van de wedstrijd. Armstrong miste een aantal wedstrijden door ziekte. Ook wilde hij meer tijd doorbrengen met zijn kinderen en zijn zwangere vriendin.

Hij eindigde vorig jaar als zevende in Californië en had toen vooral een ondersteunende rol voor zijn landgenoot Levi Leipheimer. Hij hoopt nu vooral bevestiging te krijgen. "Ik hoop het gevoel te krijgen dat ik op de goede weg ben, daarom rijd ik hier. Het is goed mezelf te testen. Ik ben bijna 39 en rijd hier wel tegen twintigers. De concurrentie is echt beter geworden dan tien jaar geleden." Hij richt zich vooral op een goed resultaat in Ronde van Frankrijk. Hij eindigde bij zijn rentree vorig jaar als derde.