Van Persie: "Ik voel waardering die ik bij Feyenoord miste"

Olga Kroeders

Oranje-vedette Robin van Persie behoort tot de onmisbare spelers in de selectie van Bert van Marwijk. Hij schroomt er zich dan ook niet voor om aan de pers bekend te maken wat zijn gedroomde opstelling in de voorhoede is. "Het is mijn mening en die mag ik hebben", aldus de Rotterdammer tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik kom niet sinds gisteren kijken bij Oranje en heb bovendien hart voor de zaak. Ik voel dat het er toe doet als ik iets zeg. Dit is wie ik ben en ik bedoel er helemaal niets negatiefs mee. Ik voel waardering om me heen, waardering die ik vroeger bij Feyenoord miste", zo vertelt Van Persie, die zich bewust is van zijn status binnen de groep.

Van Persie, die aangeeft dat hij samen met Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Arjen Robben een aanvallende formatie in de basiself wil vormen, zegt dat hij dit niet samen met deze drie spelers heeft besproken. "Dat is dus niet zo, maar ik ben blij dat ze zo hebben gereageerd. Het is ook niet zo dat ik Dirk Kuyt via de media buitenspel wil zetten. Dat is een goede voetballer en ik wil niks negatiefs over hem kwijt."

"Negatieve gedachten komen niet bij mij op. Als wij de hele zomer voor elkaar door het vuur gaan, en daar geloof ik echt in, dan zijn wij niet af te stoppen. Snel de bal veroveren en dan rust pakken in balbezit."

De Rotterdammer geeft aan dat hij een eigen kijk op voetbal heeft. "Ik zie voetbal anders dan veel collega's. Het is een beroep waarin je jezelf stap voor stap kunt verbeteren. Perfectioneren tot je eigen plafond. Ik zie ook bij anderen snel of iemand heel goed of gewoon goed is. Soms ben ik te kritisch, ook naar mezelf toe."