[Giro] Boogerd: "Kritiek op Nederlandse wegen onterecht"

Frank (franklop)

Michael Boogerd heeft in zijn column in de Telegraaf de kritiek op de Nederlandse wegen tijdens de eerste dagen van de Giro d'Italia resoluut van de hand gewezen. De oud-renner zegt dat de Nederlandse wegen, in vergelijking met dat in andere landen, niet bijzonder gevaarlijk is.

"Er wordt regelmatig geklaagd dat de wegen gevaarlijk zijn hier, maar dat vind ik onzin," aldus Boogerd in de Telegraaf. "Hier en daar liggen obstakels, maar dat heb je in elke koers. Ik vind het daarom ook onterecht dat die kritiek er is. Er was met name maandag veel wind, waardoor de nervositeit in het peloton toeneemt."

"Iedereen wil zich naar voren dringen om niet het risico te lopen er afgereden te worden als er waaiers ontstaan. Dat is de belangrijkste reden volgens mij. En ik kan me nog herinneren dat er vorig jaar tijdens de eerste dagen van de Giro d'Italia ook veel discussie ontstond over de vele valpartijen. Dat was in Italië, waar onder anderen Lance Armstrong zich in die discussie mengde. Dat het in Nederland dus gevaarlijker koersen is, slaat nergens op."