Trulli: "Topteams moeten niet gaan klagen"

Frank (franklop)

Vorige week probeerden de Formule 1-teams en coureurs nog een oplossing te vinden voor de eerste kwalificatiesessie in Monaco. Deze zou voor velen wel frustrerend kunnen werken door de langzame auto's op de baan en de daarbij behorende oponthoud. Echter kwam er geen oplossing en dus vind Jarno Trulli (Lotus) dat de coureurs niet mogen zeuren na de kwalificatie.

"Ik zal erg boos zijn als iemand na de kwalifcatie zou gaan zeuren," zei de Italiaan tegen Autosport.com. "Ze hebben genoeg tijd gehad om een oplossing te vinden, maar deze kwam er niet. Dus ik vind dat er niemand mag gaan klagen."

De coureurs denken dat de eerste kwalificatiesessie op een loterij kan uitdraaien, doordat er maar twintig minuten zijn voor 24 wagens om een goede rondetijd op het bord te zetten. Trulli denkt echter dat er weinig problemen zullen zijn voor de topteams en dat het uiteindelijk dus allemaal wel mee zal vallen.

"Dit is Monaco, er zijn hier altijd problemen met het verkeer. Maar ik voorzie geen grote problemen. Er zijn sommige auto's veel sneller dan wij, maar de sessie duurt twintig minuten. De topteams, die nu het hardst klagen, hebben maar één ronde nodig om voor ons te komen. Ik denk niet dat het een probleem zal opleveren."