[Giro] Evans: "Het is erg frustrerend"

Frank (franklop)

Cadel Evans heeft welgeteld één dag kunnen genieten van zijn roze trui. De Australiër werd teruggeslagen door een val en wist ondanks beulswerk in de achtervolging niet meer terug te keren. De wereldkampioen verloor uiteindelijk 46 seconden en was daar niet blij mee.

"Het is erg frustrerend," zei de renner van BMC tegen Cyclingnews. "Je doet alles om de valpartijen te ontwijken en dan vallen er vijf man voor je en wordt je vanachter aangereden. Wat kan je eraan doen? Ik zat vooraan en was niet verontrust, omdat er nauwelijks wind stond."

Evans was niet te spreken over de vele obstakels op de Nederlandse wegen, waaronder de vluchtheuvels en de rotondes. "Het was veels te gevaarlijk om te racen. Soms moet je je afvragen of renners niet meer kunnen fietsen of zich kunnen concentreren als ze vallen op een recht stuk. De vluchtheuvels zijn ongetwijfeld veilig voor de normale berijders, maar voor een peloton zijn de vele kleine obstakels een gevaar."

Desondanks gelooft Evans niet dat hij vandaag al de Giro heeft verloren. "Het is niet of je vandaag de Giro wint of verliest. Het kost me wellicht veertig seconden op mijn concurrenten, maar meer niet. Maar ik heb wel genoten van het rijden in de roze trui door Nederland."