[Giro] Weylandt: "Zege doet me veel deugd"

Frank (franklop)

Wouter Weylandt was vandaag de glorieuze winnaar in de derde rit van de Giro d'Italia. In Middelburg was de Belg de sterkste in de sprint van een groep van een kleine dertig renners. De renner van Quick Step was uiteraard erg opgetogen na zijn winst.

"Het was een hectische sprint na een hectische etappe," aldus Weylandt tegen Sporza, over de door valpartijen en waaiers geteisterde etappe. "Ik heb geprobeerd om de hele dag alert voorraan te rijden. Dat kost misschien iets meer krachten, maar ik wou niet gokken en zat vooraan. Op vijf km van de finish keek ik rond mij en zag ik nog slechts 30 renners. Maar er zaten wel nog veel sprinters bij."

Weylandt kende tot nu toe een zwaar voorjaar, waar hij na de uitblijvende sportieve prestaties ook veel kritiek kreeg van zijn ploegleider Patrick Lefevere. "Deze ritzege doet echt veel deugd, ook al omdat er veel twijfels over mij bestaan. Ik hoop nu dat die twijfels weg zijn. Ik weet echter nog niet waar ik volgend jaar zal rijden. Quick-Step? Waarom niet? Ik ben geen rancuneuze jongen."