Ashley Cole snoert critici de mond met titel

Olga Kroeders

Ashley Cole hoopt met de titel in de Premier League veel mensen de mond te hebben gesnoerd. De 29-jarige verdediger van Chelsea vertrok in 2006 bij Arsenal. Hij kreeg veel kritiek, omdat hij bij de aartsrivaal zijn brood ging verdienen. Met het kampioenschap wil hij aantonen dat hij een goede keuze heeft gemaakt. Dit zegt hij tegen Sky Sports.

Bij de Gunners won Cole twee keer de landstitel. Toch vind hij de titel met Chelsea mooier. "Het is een tijd geleden dat ik de competitie gewonnen heb. Dit is mijn mooiste prijs tot nu toe. Het is een mooier kampioenschap dan met Arsenal."

De 77-voudig international kende een moeilijk jaar. Hij had relatieproblemen en werd ook geplaagd door blessures. "Het is geen geheim dat ik het dit jaar moeilijk heb gehad. Dit maakt veel goed. Mensen zullen nu wel begrijpen waarom ik voor Chelsea gekozen heb."

Chelsea won sinds 2006 geen landstitels meer. Wel mocht de Londense club twee FA Cups en een League Cup aan de prijzenkast toevoegen. Zaterdag kunnen de Blues ook nog een derde FA Cup in vier jaar tijd winnen. Portsmouth is in de finale de tegenstander.