Capello droomt van uitschakeling Italië

Olga Kroeders

Fabio Capello droomt ervan de finale van het WK te bereiken. Het liefst schakelt hij dan zijn geboorteland Italië uit. Hij kan Italië tegenkomen in de halve finale en zijn landgenoten hierdoor voor het zicht van de haven pijn doen. "De halve finale is mogelijk. Mijn droom is de finale en het mooiste is dan om mijn landgenoten een ronde eerder uit te schakelen", zegt de bondscoach van Engeland op de website van de FA.

Engeland moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de Verenigde Staten. "Om in de eerste wedstrijd drie punten te pakken is van levensbelang. Het heeft een psychologisch effect op de groep en de druk neemt al een beetje af", zegt de Italiaan. De twee volgende wedstrijden zullen worden gespeeld tegen Algerije en Slovenië.

De Engelse ploeg heeft sinds 1966 geen wereldtitel meer gepakt en de druk is hierdoor extra hoog. "De spelers zullen de druk voelen. De hoop van een hele natie rust op hun rug. Het is erg lang geleden dat de Engelse ploeg succes heeft gekend op een WK." Toch relativeert Capello de druk. "Wij zullen niet de enigen zijn die druk voelen ook andere landen hebben last van hoge verwachtingen."

Capello droomt van uitschakeling Italië
Capello droomt van uitschakeling Italië (Foto: Novum)