Ook Kumho wil F1-banden gaan leveren

Peterselieman

Terwijl de Formule 1-teams aandringen op een snelle beslissing over een bandenleverancier voor volgend seizoen groeit hij rijtje bedrijven dat het rubber wil gaan leveren. Na Michelin, Cooper Avon en Pirelli heeft ook Kumho zich gemeld om Bridgestone in 2011 op te gaan volgen.

Gisteren werd bekend dat FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh Bridgestone gevraagd heeft om langer in de F1 actief te blijven. Hierop heeft Michelin volgens de geruchten de financiële voorwaarden gehalveerd, wat betekent dat de teams minder geld kwijt zijn aan de banden. Het voorstel van Cooper Avon is weliswaar goedkoper, maar zou voor de teams duurder uitpakken omdat er geen data over de banden beschikbaar is. Pirelli kampt met eenzelfde probleem.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport heeft het Zuid-Koreaanse Kumho in Spanje een formele brief naar de FIA en Formule 1-baas Bernie Ecclestone gestuurd om vanaf volgend jaar de banden te mogen leveren. Het bedrijf heeft echter geen ervaring op het hoogste niveau, waardoor voorlopig Michelin de voorkeur lijkt te krijgen. De teams willen hun beslissing eind deze week in Monaco gaan maken.