De Mos: "Enorm veel zelfvertrouwen getankt"

Olga Kroeders

Gemakkelijk was het niet, maar Sparta Rotterdam plaatste zich gisteren door een 2-0 zege op Helmond Sport voor de finale van de play-offs. Het eerste duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de Brabanders.

Op Het Kasteel schoten Rydell Poepon en Charles Dissels hun Sparta naar de zege. Het ging dus met hangen en wurgen, maar coach Aad de Mos ziet voldoende perspectief naar afloop van de moeizame zege. "Helmond Sport is een heel vervelende tegenstander, ik wist vooraf al dat dit twee zware wedstrijden zouden worden", zegt hij tegen Radio Rijnmond.

Helmond werd afgelopen seizoen achtste in de Jupiler League. "Je moet ook kijken in welke situatie Sparta zit. We hadden sinds half februari geen wedstrijd meer gewonnen. Als voetballer vreet dat elke dag aan je. Je zelfvertrouwen neemt af, maar door deze wedstrijd hebben we weer enorm veel zelfvertrouwen getankt. Door zo'n overwinning zie je spelers weer opbloeien."

"Het is allemaal niet niets voor die jonge apen van me. Lijfsbehoud van de club stond op het spel", prees De Mos zijn jonge ploeg, die in de finale stadgenoot Excelsior treft. "Dat is een ploeg die heel makkelijk scoort, maar ook veel doelpunten tegen krijgt. Daar moeten de mogelijkheden liggen voor ons."