Vettel: "Had geen remmen meer"

Peterselieman

Sebastian Vettel beleefde een enerverende Grand Prix van Spanje gisteren. De Duitser zag eerst de McLaren van Lewis Hamilton voorbijsnellen en had later in de race last van remproblemen, maar wist dankzij het uitvallen van Hamilton alsnog een derde plaats uit het vuur te slepen.

"Het was een wilde rit vandaag," zei Vettel tijdens de persconferentie na afloop van de race. "Ik had een goede start, maar wist Mark niet voorbij te komen. Het was het ook niet waard om al te veel risico te nemen. Daarna was het een zware race. Ik had veel problemen met de auto. Ik had weinig grip en had moeite om in het ritme te komen. Mijn pitstop was langzaam omdat ik moest wachten op verkeer in de pitstraat. Dit kostte me mijn tweede plek."

De Red Bull-coureur kon na zijn pitstop geen moment aandringen bij Hamilton die het tempo van de leiders bleek te kunnen volgen. "In de laatste vijftien ronden werden de remmen minder. Het was nog een geluk dat ik aan de finish wist te komen. Ik kon aan het einde van de race namelijk nauwelijks meer remmen. Gelukkig had ik een grote voorsprong op de coureur achter me," zei Vettel die na even van de baan geschoten te zijn de pits opzocht en nieuwe banden haalde. Hij zag zo Fernando Alonso passeren, maar had geluk dat Hamilton vlak voor de finish uitviel, waardoor hij alsnog op het podium kon klimmen.