'Real Madrid wil Messi voor 140 miljoen'

Niels (DerMeister)

Het lijkt op voorhand een bijna onmogelijke opgave, maar als we de Spaanse krant Marca mogen geloven, wil Real Madrid van Lionel Messi de duurste speler ooit maken. De Madrilenen willen maar liefst 140 miljoen euro neertellen voor de speler van FC Barcelona.

Marca publiceerde dat De Koninklijke een historisch bedrag wil gaan betalen aan hun Catalaanse rivalen. Het bedrag van 140 miljoen zou het record van 97 miljoen, dat Real Madrid aan Manchester United betaalde voor de diensten van Cristiano Ronaldo, totaal verpletteren.

Messi is ook dit seizoen weer erg goed op dreef. De Argentijn heeft dit voetbaljaar inmiddels al veertig doelpunten gemaakt en tien assists verzorgd. De Vlo heeft afgelopen zomer zijn contract bij Barcelona nog verlengd tot de zomer van 2016. Daarin is een clausule opgenomen die inhoudt dat een club Messi mag overnemen voor maar liefst 250 miljoen euro.

Aangezien Barcelona van mening is dat geen enkele club dit enorme bedrag kan ophoesten, werd een lange verbintenis aangegaan met Messi. Desondanks hoopt Real Madrid de speler te kunnen contracteren.