Obama: 'Consoles leiden af'

Vis1980

Je kent het wel: belangrijke mensen, waarvan jij denkt dat ze niets van gamen afweten, waarschuwen kinderen en ouders voor het te veel spelen van games. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar soms lijkt het wel alsof gamen bijzonder gevaarlijk is. Barack Obama, president van Amerika, heeft ook weer een duit in het zakje van waarschuwingen over games gedaan. De beste man laat weten dat jonge mensen uit moeten kijken dat spelen met de Xbox 360, PlayStation 3 en de iPhone niet ten koste moet gaan van het leren.

Deze waarschuwing gaf hij afgelopen weekend aan geslaagde studenten van de Hampton Universiteit in South East Virginia, Amerika. Obama zei dat consoles afleiden van het leren en alleen maar informatie ter vermaak aanbieden. Volgens Obama hebben veel studenten hier last van dat leidt tot problemen in de sociale sfeer. "Ik zou niet weten hoe ik een Xbox of PlayStation zou moeten bedienen, maar ik weet wel dat de informatie die daar gegeven wordt eerder een afleiding is dan een bron van zelfontwikkeling. Hierdoor krijg je niet voldoende nieuwe prikkels en dat merk je terug in het leven", aldus Barack Obama.

Eerder gaf de president van Amerika al aan dat hij bang is dat games onze kinderen opvoeden in plaats van de ouders. Obama probeert hierdoor mensen te laten nadenken over de balans van leren en entertainment in het leven. Het klinkt allemaal vrij aannemelijk, maar de vraag is natuurlijk in hoeverre dit echt aan de orde is en wat de gevolgen hier van zijn.

Obama met hond

Gelukkig heeft Barack Obama meer verstand van honden...