Button baalt van inhaalactie Schumi

Peterselieman

Jenson Button baalt van de inhaalactie die Michael Schumacher op hem pleegde in de Grand Prix van Spanje gisteren. De Duitser profiteerde van een langzame pitstop bij McLaren waardoor hij de wereldkampioen kon verschalken en zo uiteindelijk naar plaats vier kon rijden.

Schumacher stormde met zijn Mercedes via de buitenkant voorbij de uit de pits rijdende Button die naar eigen zeggen inhield om een aanrijding te voorkomen. "Ik wist niet precies waar Michael zat ten opzichte van mij. Hij stuurde in en het was dat ik van mijn gas ging, anders waren we gebotst," zei Button na afloop van de race. "Michael liet mij niet echt veel ruimte. Ik ging er vanuit dat hij dat met zijn ervaring zelf ook wel wist, maar een handige manoeuvre? Dat vond ik het bepaald niet."

Button had met zijn McLaren op het rechte stuk meer snelheid en probeerde Schumacher zo te verschalken, maar de zevenvoudig wereldkampioen hield de deur dicht, waardoor de McLaren-coureur genoegen moest nemen met een vijfde plaats. "Het is knap lastig om hier in Barcelona in te halen en Michael is natuurlijk niet dom. Hij weet hoe hij moet verdedigen, dus dan wordt inhalen een onmogelijke opgave. Het was behoorlijk frustrerend. Zo denk ik ook over mijn vijfde plek, want de snelheid was er op zich wel. Dat is tegelijkertijd positief en negatief, want we moeten onze snelheid wel omzetten in goede resultaten," zei de Brit die wel de leiding in het kampioenschap behield.