Teleurstelling overheerst bij Hamilton

Peterselieman

Lewis Hamilton zag vandaag in de Grand Prix van Spanje twee ronden voor tijd een zekere tweede plaats in rook opgaan. De Brit had de plek stevig in handen totdat zijn linkervoorband het begaf en de McLaren de muur inging. De wereldkampioen van 2008 viel hierdoor uit.

"Als zoiets in de laatste twee ronden gebeurt, dan is dat zeer vervelend," zei hij tegen de BBC. "Ik was eigenlijk gewoon naar de finish aan het cruisen. Ik wilde m'n tempo vasthouden en de tweede plaats zekerstellen. Ik reed namelijk al een ronde of veertig op die banden, dus het was onmogelijk om Mark Webber bij te houden. Wat er precies misgegaan is met de band, weet ik niet. Dit kan gebeuren. Er zijn nog veel races te gaan," zei de Brit die voor de rest van het jaar nog kansen genoeg ziet om goed te presteren.

"Dit was een leuke race voor me. Ik had er plezier in. Het is mooi dat we ons tussen de beide Red Bulls in hebben kunnen nestelen. We hebben een grote stap vooruit gemaakt. Het team heeft het geweldig gedaan," zei Hamilton over de McLaren die de weg naar boven ook op een droge baan lijkt te hebben gevonden.