'Quantum Theory anders dan Gears of War'

Vis1980

Gears of War kwam in 2006 uit op de Xbox 360. De third person shooter van Epic heeft sindsdien zijn sporen nagelaten in de wereld van de games. Zo is het coversysteem, dat zijn debuut beleefde in Gears of War, niet meer weg te denken uit verschillende games. Ook Quantum Theory maakt hier gebruik van. De nog niet uitgebrachte game uit de stal van Tecmo Koei wordt zelfs gezien als een directe kopie van Gears of War. De baas van Tecmo Koei, Yoshiki Sugiyama is het hier niet mee eens.

“Ondanks de overeenkomsten met Gears of War heeft Quantum Theory een aantal belangrijke elementen die de game uniek maken. Als gamers denken te weten wat hun te wachten staat in de game kunnen ze rekenen op een flinke verrassing. Natuurlijk spelen beide games zich af in een ‘post-apocalyptic world’, maar in onze game is het vooral de wisselwerking tussen de twee hoofdpersonages die de game uniek maken. Het feit dat je moet inspelen op je lenige partner, maar ook je eigen plannen moet trekken maken deze shooter zo dynamisch. Daarbij verandert de omgeving constant waardoor niets lijkt wat het is", aldus Yoshiki Sugiyama.

Quantum Theory zou op 26 maart uitkomen, maar de game is uitgesteld en zou nu in de zomer in de winkels moeten liggen. De game komt uit op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Quantum Theory