Terry: "Het is gelukt en we verdienen het"

Sjors (Sj0rSz)

Een ongelooflijke blijdschap maakte zich meester van spelers en de trainer van Chelsea na het veroveren van de titel in de Premier League. De titel betekende het eerste kampioenschap van Chelsea sinds 2006 en een einde aan de drie jaar durende overheersing van Manchester United in de Premier League.

Voor trainer Carlo Ancelotti betekent het een bekroning van een fantastisch debuutseizoen. De Italiaan kan het seizoen voor zichzelf en de club nog mooier maken als Chelsea volgende week ook de FA Cup weet te winnen. Met een finale tegen degradant Portsmouth in het vooruitzicht  lijkt dit goed mogelijk.

Het elftal van Ancelotti wist dit seizoen de kalmte te bewaren ondanks een aantal schandalen rond spelers van de club, waarbij de affaire rond aanvoerder John Terry het meest in het oog sprong.

Diezelfde Terry sprak zijn opluchting over het kampioenschap uit tegenover Sky Sports. "Het zijn drie moeilijke jaren geweest, toen we steeds naast de titel grepen, maar het is ons vandaag gelukt en we verdienen het", aldus de aanvoerder. "Het vrat al drie jaar aan me, elke keer als ik Manchester United de titel zag vieren. Maar nu mogen zij gaan zitten en naar ons feest kijken."