Jans neemt afscheid van fans FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)

Ron Jans zat vandaag voor het laatst op de bank als trainer van FC Groningen. De oefenmeester zag zijn formatie opnieuw van FC Utrecht (0-2) verliezen, waardoor de Groningers niet meer meedoen in de strijd om Europees voetbal.

Na het laatste fluitsignaal nam Jans uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van alle Groningse fans. Daarbij stond hij zelfs een aantal persoonlijke eigendommen af. Zo gaf hij zijn jasje weg aan een enthousiaste supporter. "Iemand vroeg om mijn jasje, die heb ik toch niet meer nodig, dus ik heb 'm weggegeven", liet de trainer weten.

Jans had tijdens zijn afscheidsronde overigens speciale aandacht voor een jonge supporter. "Dat jongetje had een mail gestuurd naar de club. Toen ik hier nog speelde, 27 jaar geleden, had zijn vader een spandoek met mijn naam erop. Dat heeft hij nu nog steeds. Die jongen vroeg of ik daar mijn handtekening op wilde zetten, dat heb ik natuurlijk gedaan."

Jans was bijna acht jaar lang hoofdtrainer van FC Groningen. Na de zomer gaat de 51-jarige trainer aan de slag bij sc Heerenveen.