Uitslagen play-offs promotie/degradatie

Rauzer

Vandaag waren de returns van de wedstrijden om promotie/degradatie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II is door naar de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Thuis speelde het met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. In de eerste helft kwam Willem II na 37 minuten op voorsprong via Sheotahul, na rust maakte Van der Rijt in de 73e minuut de gelijkmaker. Het eerste duel had Willem II met 1-2 gewonnen, waardoor de Tilburgers door gaan naar de finaleronde van de play-offs. In de slotfase van de wedstrijd kreeg doelman Swinkels van FC Eindhoven nog de rode kaart voorgeschoteld

In die finale zal Willem II aantreden tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer verloor vanmiddag met 1-0 bij sc Cambuur door een doelpunt van De Vries in de elfde minuut, maar had het eerste duel al met 2-0 gewonnen.

Excelsior stond in de wedstrijd tegen FC Zwolle al na zeven minuten op voorsprong via een strafschop van Fernandez. De eerste wedstrijd was in een 0-1-overwinning geëindigd voor de Rotterdammers, waardoor Zwolle nu minimaal twee keer moest scoren om door te gaan. Dit deed de ploeg nog voor rust via Kaprálik in de dertiende minuut en Slot in de veertigste minuut: 1-2. Excelsior maakte echter op slag van rust alweer de gelijkmaker via Van Steensel. In de 71e minuut kwam Excelsior door een doelpunt van Nieveld zelfs weer op voorsprong, een minuut later gevolgd door de 3-3 van Slot. Vlak daarna kreeg Zwolle-keeper Boer de rode kaart en Excelsior een strafschop. Wederom Fernandez wist vanaf elf meter binnen te tikken: 4-3. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor Excelsior door gaat naar de finaleronde.

Sparta heeft met moeite degradatie weten te ontlopen. Afgelopen donderdag verloor de ploeg uit Rotterdam met 2-1 bij Helmond Sport en moest dus vandaag minimaal één keer scoren. Dat ene doelpunt bleef lang uit. Helmond Sport groef zich in en Sparta kwam er vrijwel niet doorheen. In de 71e minuut was er dan eindelijk het bevrijdende doelpunt voor Sparta, Poepon tikte na een mooie combinatie de bal in het Helmondse doel. Een minuut voor tijd kwam Sparta met tien man te staan nadat Viergever zijn tweede gele kaart kreeg. Hij schopte de bal weg nadat een Helmond-speler deze voor de keeper van Sparta had klaargelegd om zodoende geen tijd te verliezen. In de blessuretijd maakte Dissels na een counter aan alle Rotterdamse onzekerheid een eind door de 2-0 binnen te tikken. Sparta mag nu in het Rotterdamse onderonsje met Excelsior gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

 

Uitslagen

Thuis Uit Uitslagen
Willem II FC Eindhoven 1-1
SC Cambuur Go Ahead Eagles 1-0
Excelsior FC Zwolle 4-3
Sparta Rotterdam Helmond Sport 2-0

Programma

Datum Thuis Uit
do 13/5 Go Ahead Eagles Willem II
do 13/5 Excelsior Sparta Rotterdam

Zondag 16 mei zijn de returns.