Benitez: "Kuyt is een fantastische aankoop geweest"

Olga Kroeders

Rafael Benitez liet zich reeds eerder bijzonder positief uit over Dirk Kuyt, maar de manager van Liverpool FC heeft de Katwijker nu bestempeld als 'een fantastische aankoop'. Kuyt nadert zijn tweehonderdste officiële duel voor The Reds.

"Dat is een fantastische prestatie voor iemand uit het buitenland, die zoveel passie in zijn spel legt tijdens de wedstrijden", zei Benitez op de clubsite. "Dat is altijd wel belangrijk, maar vooral voor een speler van buitenaf."

"Ik denk dat men pas in de toekomst gaat realiseren hoe goed hij voor ons is. Niet alleen vanwege zijn prestaties op het veld, maar ook hoe hij is als persoon en als professional. Hij is een voorbeeldprof, die altijd blij is en positiviteit uitstraalt. Kuyt is een fantastische aankoop geweest."

Aan lof derhalve geen gebrek voor de 29-jarige Kuyt, die onder Benitez op de rechterflank speelt. "Het is niet zijn beste positie, omdat hij een spits is, maar hij is altijd goed op de rechterflank. Hij heeft ook veel goals gemaakt op die plek. Hij is goed op alle posities en dat verwacht je van je spelers als je ze nodig hebt."