Mourinho haalt hard uit naar Ranieri

Olga Kroeders

José Mourinho haalt in de Italiaanse pers hard uit naar collega Claudio Ranieri, die de Portugees verweet zijn spelers met een verkeerde lezing het veld in te sturen.

"Hij maakt zijn spelers wijs dat iedereen tegen ze is. Hij creëert een tijdbom", zei Ranieri, trainer van AS Roma. Mourinho dient hem echter stevig van repliek. "Maar ik vraag me af of Ranieri hierover recht van spreken had, aangezien zijn AS Roma woensdag de bekerfinale eigenlijk met zes man had moeten beëindigden voor hun overtredingen", zegt de trainer van Internazionale.

"Ik bereid mijn team voor door elk zwak punt van de tegenstander tot in detail uit te lichten. Ik behandel mijn spelers niet als kinderen. Als ik net als Ranieri voor een bekerfinale een film aan mijn spelers zou laten zien zouden ze me uitlachen en vragen of ik wel goed bij mijn hoofd ben. In tegenstelling tot hem neem ik mijn spelers serieus en bereid ik ze goed voor."

"Het is natuurlijk een stuk makkelijker voor een trainer om een film op te zetten tijdens de wedstrijdbespreking, dan je spelers in te lichten over de tegenstander. Voor de wedstrijd tegen Roma heb ik zes duels van hen uitgebreid bekeken. Ik kende hun zwakheden uit mijn hoofd en dat is hoe ik werk. "

"Ik beschouw mezelf niet als fenomeen, maar ik kan er ook niets aan doen dat Chelsea in 2004 prijzen wilde winnen en daarom mij aanstelde als de vervanger van Ranieri. Met hem aan het roer zouden ze nooit titels hebben gewonnen. Hij werd bij Chelsea beschouwd als een loser", aldus de slotwoorden van een stevig relaas.