Sony weer aangeklaagd vanwege OtherOS

wc-eend

Sony heeft in een update laatst de toegang tot de OtherOS optie weggehaald, sommige mensen waren het daar niet mee eens en klagen nu SCEA (Sony Computer Entertainment America) aan.

Een van de aanklachten is op 5 mei ingediend, twee gamers zeggen dat door de update van 1 april, degene die de OtherOS uitschakelde hun PS3 gelimiteerd wordt in functies waar de gamers wel voor betaald hebben. Door bijvoorbeeld de update niet te installeren verlies je weer toegang tot andere functies, bijvoorbeeld Playstation Network.

De aanklacht wordt gebaseerd op het feit dat Sony niet zou hebben medegedeeld dat ze het recht hebben om ingebouwde of geadverteerde functies onbruikbaar te maken. Het recht om de OtherOS functie te mogen verwijderen staat ook niet gemeld in de documenten van Sony. De twee gamers willen schadevergoedingen (hoogte onbekend) en eventueel een vergoeding die de rechter goed acht. De twee gamers willen ook dat deze uitspraak zal gelden voor iedereen die een PS3 heeft gekocht vanaf 16 november 2006 tot en met 27 maart 2010 of besluit de console te houden na 27 maart 2010.

De aanklacht kunnen we hier doorlezen (PDF).

De andere aanklacht die op 30 april is ingediend is gedaan door vijf gamers uit het hele land, zij geven aan geld verloren te zijn omdat ze de PS3 hebben gekocht die niet doet wat hij zou moeten kunnen doen, OtherOS gebruiken dus. Klinkt hetzelfde als die hierboven dus.

Die aanklacht kunnen we hier doorlezen (PDF).

Eerder werd er al op 28 april ook een aanklacht ingediend die nog loopt, Sony wilt niet laten weten hoeveel aanklachten zij al hebben omdat de zaken allemaal nog lopen.

Judy
Kan Judge Judy Sony nog redden?