[NHL Playoffs] Blackhawks pakken 3-1 voorsprong

Denny (nyny83)

Na de eerste wedstrijd van de Chicago Blackhawks tegen de Vancouver Canucks zag het er nog niet naar uit, maar de Blackhawks hebben een 3-1 voorsprong gepakt. Na een vrij kansloos verlies in de openingswedstrijd gingen de Blackhawks met Dustin Byfuglien voorop een fysieker spelletje spelen, en dit resulteerde in drie overwinningen op rij.

Deze wedstrijd werd met 7-4 gewonnen dankzij onder meer drie goals van Jonathan Toews. Byfuglien had nu slechts één assist (vorige wedstrijd nog een hattrick), maar was wederom belangrijk met zijn aanwezigheid bij het net. In de eerste wedstrijd speelde hij nog als verdediger, maar nu maakt hij goalie Roberto Luongo het leven zuur door vlak voor hem te gaan staan en hem het zicht te ontnemen, zo ook bij twee van de zeven goals in deze wedstrijd. De Canucks hebben nog een manier gevonden om Byfuglien daar weg te krijgen door zijn formaat en kracht. 

De Blackhawks kwamen al na achttien seconden spelen op voorsprong door een goal van verdediger Brent Seabrook, maar ruim een minuut leter stond het alweer gelijk door toedoen van Kyle Wellwood. In de powerplay maakte Toews de 2-1 halverwege de periode, maar Daniel Sedin maakte eveneens met een powerplay goal weer gelijk zodat de ploegen met een gelijke stand gingen rusten. 

In de tweede periode liepen de Blackhawks met drie goals op rij echter weg. Alle drie de goals werden in de powerplay gescoord, een euvel waar de Canucks ook al aan leden tegen de Los Angeles Kings in de vorige serie. Tweemaal Toews en Patrick Sharp waren de doelpuntenmakers. De Canucks scoorden vlak voor het einde van de periode in de powerplay nog de 5-3 zodat ze nog enige hoop op een overwinning hadden toen ze de kleedkamer in gingen. 

Na zeven minuten spelen was die hoop echter definitief vervlogen door de 6-3 van Tomas Kopecky. Henrik Sedin maakte er vijf minuten voor tijd nog wel 6-4 van, maar de overwinning van de Blackhawks kwamm niet meer in gevaar. Dave Bolland bepaalde de eindstand op 7-4 met een afstandsschot in een leeg net doordat goalie Luongo, die matig keepte, van het ijs was gehaald voor een extra aanvaller.