Trulli: 'Lotus moet ook aan 2011 denken'

Jeffrey

Jarno Trulli denkt dat Lotus dit jaar nog fikse stappen vooruit kan zetten. Echter, heeft hij liever dat het team zich concentreert op 2011.

Zijn renstal Lotus, is één van de ploegen die in het Spaanse Barcelona een auto laat zien die flink geupdate is. Trulli is blij om te zien dat zijn team hard heeft gewerkt aan de auto. Tegenover Autosport zegt hij echter ook meteen dat de renstal niet meteen door moet slaan in het perfectioneren van de auto. "We zullen dit jaar zeker sneller worden. Een totale ommekeer is echter een ander verhaal", zegt de Italiaan.

"Ik denk ook niet dat we dat moeten ambiëren. Het is ons doel om de beste nieuwe renstal te zijn, maar we moeten niet vergeten om ook tegelijk aan volgend jaar te denken."

"Dankzij het werk aan de auto van dit jaar, hebben we gelukkig al wel een duidelijk beeld van hoe we het volgend jaar moeten aanpakken", stelt Trulli. "Ik zie dit als een overgangsjaar. Het team heeft zich ontzettend ontwikkeld. We hebben de kans om het volgend jaar beter te doen, en die kans wil ik niet missen."

Trulli kan in ieder geval op bijval van Mike Gascoyne rekenen. De technisch directeur van Lotus laat in een interview met de BBC weten tijdig met de auto voor volgend jaar aan de slag te gaan.