Pirelli wil geen bandenoorlog

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli wil volgend seizoen toetreden tot de Formule 1, maar het Italiaanse merk heeft echter geen trek in concurrentie. Mario Isola van Pirelli heeft bij de FIA een voorstel ingediend en wacht nu op een beslissing welke leverancier er gekozen wordt.

"We geven er de voorkeur aan de enige leverancier zijn. Er is weinig tijd, dus we willen niet dat er veel verandert." Volgens Autosport wil Pirelli de eerste twee jaar zowel uit veiligheids- als uit financiële overwegingen de enige bandenleverancier zijn. Daarna zou volgens het bedrijf concurrentie mogelijk moeten zijn.

In de Formule 1 zijn er plannen om de 13 inch velgen in te ruilen voor 18 inch exemplaren. Pirelli wil hier eerst niet in meegaan en ook Michelin is bereid om voorlopig afstand te doen van de plannen. "Ik weet dat de teams ook liever op 13-inch banden rijden. Het is wat ons betreft een optie voor de toekomst, maar het kost tijd om de auto's er op aan te passen," zei Isola.

Naast Pirelli en Michelin is ook Cooper Avon in de race om het rubber vanaf volgend jaar te gaan leveren. De teams willen dat er zo snel mogelijk een beslissing wordt genomen omdat ze met de bouw van de bolides voor 2011 rekening moeten houden met de velgmaat van de banden.