[DC] Siemerink geeft tennissers peptalk

Peterselieman

De Nederlandse tennissers kwamen vandaag in de Davis Cup-ontmoeting met Italië niet verder dan twee verliespartijen. Wil Nederland gaan strijden om een plek in de wereldgroep, dan zal de ploeg van coach Jan Siemerink de overige drie partijen moeten winnen.

"Ik ga ze vertellen over Roemenië. Het is inmiddels alweer veertien jaar geleden. Toen kregen we een behoorlijk pak slaag op de eerste dag," zei Siemerink die als tennisser in 1997 met het team een 2-0 achterstand alsnog omzette in winst. "Dat pak slaag vond ik nu wel meevallen. Thiemo (De Bakker, red.) en Robin (Haase, red.) waren er behoorlijk dicht bij met drie verloren tie-breaks. Dan moet je gaan denken dat het ook andersom kan zijn en dan kun je het omdraaien."

Siemerink had in de partij van De Bakker in Zoetermeer tegen Simone Bolelli wel gerekend op winst, maar de Nederlander kon zijn goede vorm niet aanspreken. "Thiemo had een zware tegenstander tegenover zich. Maar ik denk dat het verlies vooral aan zijn eigen spel heeft gelegen. Hij was niet in staat om winners in de rally’s te slaan, terwijl hij dat de laatste tijd juist goed laat zien. Door het strakke, vlakke spel van Bolelli werd hij erg onder druk gezet en kwam hij daar niet meer onderuit."